Българският ИТ портал
Потребителско име
Парола
Регистрация
Нова парола
Изпрати SMS | Новини | Онлайн превод
  SoftVisia  |  Оферти нова година 2019

Google спира месинджъра Allo

Google   Allo

Популярният уебсайт 9to5Google съобщи, че Google възнамерява съвсем скоро са закрие месинджъра Allo. Не се съобщават причините за това решение, но най-вероятно в основата е твърде ниският интерес към този месинджър. Към днешен ден екипът, който работеше върху Allo, премина към един от отделите, разработващи други комуникации за Android. Очакванията са, че до закриването на месинджъра нови обновявания няма да има и проектът повече няма да се развива.

Google анонсира Allo през месец май 2016 година и стартира проекта през месец септември същата година. Оттогава месинджърът получи няколко големи обновявания, а от 2018 година можеше да се използва и в браузъра на десктоп компютрите. Google Allo използва машинно обучение и новия гласови помощник Google Assistant, също анонсиран на Google I/O 2016. Тоест, това е смарт-месинджър, който се обучава с течение на времето и дава възможност за бърз отговор на съобщенията буквално с едно докосване на сензорния екран, като самостоятелно предлага свои варианти на отговорите, получени от контекста на съобщението. Тази функция се нарича Smart Reply.

Неотдавна се появи информация, че Google възнамерява да затвори и месинджъра Hangouts, като вместо него потребителите ще могат да използват Hangouts Meet и Hangouts Chat, проектирани за корпоративния сегмент.

Коментари
Все още няма коментари
Статистика
Прегледи 2
Коментари 0
Рейтинг
Добавена на06 Дек 2018
ИзточникKaldata

Тагове
Google, Allo
Ние във фейсбук