Основните нововъведения в Google Chrome 71

   Google Chrome 71

Google от днес започна разпространението на новата версия на своя браузър. Ъпдейтът до Chrome 71 не е много голям, но съдържа няколко важни подобрения и допълнения.

Блокиране на вредоносната реклама

Chrome започна автоматично да блокира всяка реклама извън критериите за вредоносна реклама. Те включват зареждането на вируси и нежелан софтуер (PUA), скрити клик-области, автоматично препращане по линк, фалшиви съобщения, следящи курсора банери, заблуждаваща реклама и други.

Ако в сайта се появи флаг за вредоносна реклама, неговият собственик има 30 дни за нейното доброволно спиране. Ако не се подчини, браузърът ще започна автоматично да блокира всичката реклама в този сайт. Google препоръчва използването на Abusive Experiences Report за проверка на сайта.

Неразбираеми абонаменти

Chrome ще предупреждава потребителите, че в сайта има непонятни и загадъчни абонаменти и трансакции, които не са разяснени. За да не излиза това предупреждение, информацията за паричните суми трябва да е ясно указана с конкретни и видими цифри. Не се позволяват неясен текст за трансакциите, скрити предупреждения и други подобни уловки.

Блокиране на API на синтезатора на речта

Chrome 71 започва да блокира автоматичното възпроизвеждане на аудиото от уеб сайтовете, използващи API синтезатора на човешка реч. Тези API понякога се използват от недобросъвестни рекламодатели.

Обновяването вече е изпратено до всички потребители със стабилна версия на Chrome.

Коментари
Все още няма коментари
Статистика
Прегледи 13
Коментари 0
Рейтинг
Добавена на05 Дек 2018
ИзточникKaldata

Тагове
Chrome, Google
Ние във фейсбук