Българският ИТ портал
Потребителско име
Парола
Регистрация
Нова парола
Изпрати SMS | Новини | Онлайн превод
  SoftVisia  |  Оферти нова година 2019

Volkswagen спира разработването на нови двигатели с вътрешно горене

Volkswagen

През 2026 година германският концерн ще представи своето последно поколение ДВГ в своята история. След гигантския скандал дизелгейт, VW влага всичките си пари в електродвигателите.

Информацията, че 2026 ще е последната година за бензиновите и дизеловите двигатели на компанията сподели главният стратег на бранда Майкъл Йост. „VW вижда своето бъдеще в електричеството. Нашата компания използва седемгодишен цикъл на планиране и това означава, че последният автомобил с ДВГ ще бъде произведен през 2030-те години„.

Това историческо изявление не е неочаквано. През последните години Volkswagen активно развива своето електрическо направление, обещавайки съвсем скоро да представи на пазара десетки нови модели електромобили.

Само преди две седмици ръководителят на концерна Volkswagen обяви новата стратегия за електрификация. Тя предвижда инвестиции в размер на 44 милиарда евро до 2023 година, вложени в разработването и производството на електромобили.

Плановете на Volkswagen съвпадат с вижданията на европейските експерти. Неотдавна аналитиците на европейската Федерация на автомобилния транспорт заявиха, че продажбите на автомобили с ДВГ трябва да бъдат прекратени през 2035 година. Някои държави, включително Германия, Испания и Франция избраха 2040 година за отказ от ДВГ.

Коментари
Все още няма коментари
Статистика
Прегледи 3
Коментари 0
Рейтинг
Добавена на05 Дек 2018
ИзточникKaldata

Тагове
Volkswagen
Ние във фейсбук