SpaceX в реално време ще показва полета на Falcon 9 и Dragon до МКС

SpaceX        Falcon 9  Dragon

На 5 декември в 20:26 часа е планирано изстрелването на ракетата Falcon 9 Block 5 с товарния космически кораб Dragon в рамките на мисията CRS-16. Dragon ще лети до Международната Космическа Станция, а събитието ще се излъчва директно.

Falcon 9 трябваше да бъде изстрелян на 4 декември вечерта от ракетна площадка № 40 на Кейп Канаверал. Но полетът бе отложен, понеже учените намериха плесен в храната за лабораторните мишки.

Новото изстрелване е 16-тата мисия на Dragon до МКС в рамките на програмата Commercial Resupply Services за снабдяване на космическата станция. При този полет в МКС ще бъдат доставено оборудването за проекта GEDI (Global Ecosystem Dynamics Investigation Lidar). С негова помощ учени ще изучават горите на Земята с помощта на лазери.

Директното предаване ще се стриймва в YouTube канала на SpaceX и ще започне още в 19:40 часа наше време. През първите 30 минути специалистите на космическата компания на Илън Мъск ще разясняват подробностите на космическата мисия.

Отново в YouTube канала на SpaceX бе публикуван клип, в който експертите на NASA подробно обясняват аспектите на мисията и особеностите на апаратурата, която се намира в товарния космически кораб, както и как ще протече полетът.

Коментари
Все още няма коментари
Статистика
Прегледи 14
Коментари 0
Рейтинг
Добавена на05 Дек 2018
ИзточникKaldata

Тагове
Dragon, Falcon, SpaceX
Ние във фейсбук