Серийното производство на Tesla Model Y с три реда седалки започва през 2020 година

   Tesla Model Y       2020

Никой вече не си спомня производствените проблеми на Tesla с Model 3. През миналото тримесечие компанията реализира солидна печалба и в към днешен ден произвежда по 7000 електромобила Model 3 седмично. Преди няколко часа Business Insider публикува изтекла вътрешна информация за плановете на Tesla относно производството на компактния кросоувър Model Y, който още не е официално представен.

Според документите, публикувани от Business Insider, Tesla възнамерява да започне тестовото производство на Model Y във фабриката Gigafactory 1 в Невада. Това трябва да стане на 1 юни 2020 година, а към края на 2020 година Илън Мъск планира да произвежда до 7000 електромобила Model Y в седмица. Тоест, до края на 2020 година Tesla планира да произвежда същите бройки Model Y, каквито са сега обемите на Model 3.

Освен това, тази информация потвърди предишните слухове, че Model Y ще бъде вторият електромобил, който Мъск ще произвежда в новия завод Gigafactory 3 в Шанхай. По-конкретно, производството на Model Y в Китай е планирано да започне през месец октомври 2020 година и към месец февруари 2021 година да нарасне до 5000 електромобила седмично.

Това изтичане потвърждава, че Tesla Model Y ще използва платформата на Model 3, с минимални промени с цел по-опростено и по-евтино производство. Преди време Мъск каза, че в Model Y, няма да се използва традиционния 12 V акумулаторен блок По този начин електрическата схема ще се опрости и дължината на използваните проводници съществено ще се намали.

Друг интересен момент в тези документи е, че се потвърждават трите реда седалки. Всъщност, това е най-голямата промяна в сравнение с Model 3. Очаква се поставянето на вратите Falcon Wing, които са една от уникалните черти на старшия Model X. Но тази информация засега не е потвърдена.

Представителите на Tesla потвърдиха автентичността на публикуваните документи, но заявиха, че тази документация е вече остаряла.

   Tesla Model Y       2020

Да си припомним, че още през месец октомври 2018 година, по време на бизнес среща с инвеститорите, Мъск обяви, че окончателно е утвърдил финалния дизайн на кросоувъра Tesla Model Y.

Очаква се презентацията на Tesla Model Y да се състои през месец март 2019 година и със сигурност ще започнем по-често да чуваме за този електромобил.

И още, да напомним, че Tesla подготвя и масовото производство на нов Roadster, електрическия товарен автомобил Semi и електрическия пикап Tesla Pickup, който Мъск обеща да започне да произвежда веднага след Model Y.

Коментари
Все още няма коментари
Статистика
Прегледи 14
Коментари 0
Рейтинг
Добавена на05 Дек 2018
ИзточникKaldata

Тагове
Model, Tesla
Ние във фейсбук