Bose представиха очила за добавена реалност

Производителят на висококачествени аудиопродукти Bose представиха Fire, очила за добавена реалност, показани за пръв път по време на SXSW през март тази година.

Описвани като „първата аудио платформа за допълнена реалност“, Bose Frames представят микро-акустичен и гласов контрол на едно „изцяло ново ниво“ – дебют на бъдещето на мобилния звук в най-малката, най-тънка и лека Bose система, създавана някога.

Frames имат способността да доставят в реално време музика и информация, да приемат и да правят телефонни обаждания и имат връзка с виртуални асистенти, като Google Assistant и Siri на Apple. Очилата съдържат вграден многоосев сензор за движението на главата и GPS, който може да се свърже с Android или iOS устройство, който може да достави автоматично аудио поток с информация или музика, базирайки се на моментното местоположение на носещия ги.

Bose Frames са едновременно революционен и практичен продукт. Те изглеждат и действат като класически слънчеви очила, докато не ги включите. И тогава вие сте свързани към вашия телефон, контакти, Мрежата и звуково съдържание, подобно на стандартни слушалки“, споделят в прес-релийз от Bose. Компанията е уверена, че макар и с поддръжка единствено на аудио-AR възможности, Frames предлагат напълно пълноценно изживяване, а подобно и на други платформи от сферата на допълнената реалност, те идват и с платформа, насочена към разработчици, които могат допълнително да обогатят възможностите на Frames. Компанията заявява, че вече са доставени 10 000 бройки от очилата, именно към такива разработчици. Повече информация за тях и за услугата Bose AR Experiences ще бъде представена тази пролет по време на SXSW.

Първоначално, очилата ще се предлагат в два варианта: по-голям, наречен Alto, и по-малък, наречен Rondo, като цената и на двата модела ще са с цена от $199 и ще са достъпни за закупувани от магазините на Bose и от Bose.com.

Коментари
Все още няма коментари
Статистика
Прегледи 16
Коментари 0
Рейтинг
Добавена на05 Дек 2018
ИзточникKaldata

Тагове
Bose
Ние във фейсбук