„Amazon скоро ще стане технологичният лидер в сферата на здравеопазването“

„Amazon         “

През следващите няколко години се очаква Amazon да стане най-бързо растящата компания в света в областта на здравеопазването. Прогнозата е на професор Скот Галауей (Scott Galloway), маркетингов специалист на нюйоркския университет.

Business Insider отбелязва, че прогнозите на професор Галауей многократно са се сбъдвали. Така например той предсказа, че онлайн ритейлърът ще закупи веригата магазини за здравословна храна Whole Foods. Изданието напомня, че експертът правилно е посочил градовете в САЩ, в които компанията ще разкрие свои офиси.

„Amazon вече знае състоянието на вашето здраве“ – каза професор Галауей по време на конференцията IGNITION 2018. Специалистът обърна внимание на това, че Amazon продава стоки от много широк спектър, записва и използва информацията от продажбите, и вече знае на практика всичко за своите потребители. На нея ? е известно каква храна купуват потребителите, имат ли деца, какви са отношенията между тях. По тези фактори с лекота може да се разбере какво е здравето на човека и какви са неговите медицински потребности.

През последните години Amazon проявява явен интерес към здравеопазването и медицината. Тази година търговският гигант закупи онлайн аптеката PillPack, а наскоро съвместно с JPMorgan и Berkshire Hathaway започна разработването на корпоративна клиника.

Коментари
Все още няма коментари
Статистика
Прегледи 15
Коментари 0
Рейтинг
Добавена на05 Дек 2018
ИзточникKaldata

Тагове
8222Amazon
Ние във фейсбук