Seagate подготвя масовото производство на 16 TB хард дискове с HAMR технологията

Seagate   16 TB  HAMR

Водещият производител на хард дискове, компанията Seagate Technology обяви успешното завършване на работата върху първия в света 16 TB хард диск. Новият 3,5-инчов HDD е част от серията Exos Enterprise, адресирана предимно към корпоративните клиенти. Главната особеност на устройството е използването на метода на термомагнитния запис на информацията, известен със своята абревиатура HAMR (Heat-Assisted Magnetic Recording).

Seagate   16 TB  HAMR

Първият инженерен екземпляр вече е преминал всички тестове, които клиентите на компанията обикновено използват при интегрирането на HDD в корпоративните решения. Устройствата, използващи HAMR технологията изглеждат и функционират по същия начин, като обикновените хард дискове и могат да се използват без никакви промени в сега съществуващите сървърни системи за обработка на данните.

Seagate   16 TB  HAMR

Да си припомним, че работата на HAMR се състои в точковото нагряване повърхността на диска с помощта на лазер. Това дава възможност информацията да се записва в свръхмалка клетка, с което се постига много висока плътност на данните. Според плановете на Seagate, още през 2020 година ще започне масовото производство на HAMR хард дискове с капацитет 20 TB.

Коментари
Все още няма коментари
Статистика
Прегледи 17
Коментари 0
Рейтинг
Добавена на04 Дек 2018
ИзточникKaldata

Тагове
Seagate, HAMR
Ние във фейсбук