Microsoft блокира обновяването 1809 за компютрите с антивирусните на Morphisec

Microsoft   1809      Morphisec

В своя сайт за техническа поддръжка Microsoft съобщи на потребителите, че голямото обновяване Windows 10 October 2018 Update временно е блокирано за компютрите, защитени с антивирусната програма на Morphisec Protector или използват приложения с Morphisec SDK.

Причината за това решение е бъг в съвместимостта, засегнал системата за съхранение на офисните файлове. За да не дразни потребителите с този бъг, Microsoft временно спря разпространението на Windows 10 October 2018 Update за компютрите с този антивирусен софтуер. При опит за ръчно инсталиране на ъпдейта с помощта на Media Creation Tool, операционната система съобщава, че е необходимо да се премахне проблематичния софтуер. Едва след това се дава възможност за обновяване. Софтуерният гигант съобщи, че скоро ще представи пач за тази ситуация.

Всички тези съобщения за блокирани обновявания са част от плановете на Microsoft да бъде по-прозрачен с потребителите относно новите версии на Windows 10 и навреме да ги информира за проблеми и открити бъгове. Проблемите и неизправностите са нещо неизбежно. Главното е потребителите да бъдат навреме уведомени и да се предотвратява разпространението на обновяването на компютрите, с които може да създаде конфликти.

Коментари
Все още няма коментари
Статистика
Прегледи 19
Коментари 0
Рейтинг
Добавена на04 Дек 2018
ИзточникKaldata

Тагове
Morphisec, Microsoft
Ние във фейсбук