Телевизионният изкуствен интелект на Синхуа може да работи денонощно

Една от най-големите информационни агенции на Китай представи цял екип от виртуални телевизионни водещи, включително и англоезичното копие на водещия Чжан Цзяо. Неразличимият от оригинала цифров двойник заяви, че технологиите не стоят на едно място и сега телевизионните водещи, базирани на алгоритми с изкуствен интелект ще работят рамо до рамо с реалните водещи.

Виртуалните компютърни водещи са създадени от китайската компания Sugou, която предлага собствена интернет търсачка. По време на форума World Internet Conference бяха представени двама цифрови водещи – един с китайски и един с английски език. Английската версия на водещия Чжан Цзяо е неразличима от оригинала, поне в демонстрационния клип. Базираният на ИИ Чжан обеща за разлика от хората, да работи без умора.

CNet сподели, че алгоритъмът великолепно копира външността, гласа и мимиката на човека-водещ предаванията на Синхуа.

Новите ИИ ще работят само в няколко платформи. Например, в английските и китайските приложения, в месинджъра WeChat, в сайта на Синхуа и в два акаунта на социалната мрежа Weibo.

Синхуа подчерта, че по този начин новините ще станат не само по-оперативни, но и по-евтини. Изкуственият интелект няма нужда от студио, грим и оператори, като текста може да чете в реално време.

Коментари
Все още няма коментари
Статистика
Прегледи 21
Коментари 0
Рейтинг
Добавена на09 Ноем 2018
ИзточникKaldata

Тагове
Няма, тагове
Ние във фейсбук