Microsoft има проблеми с активирането на ОС Windows 10

Microsoft       Windows 10

Системата за активиране на операционна система Windows досега винаги е работила без проблеми, а с излизането на Windows 10, тя бе значително опростена и подобрена. По този начин миграцията към новата ОС стана много по-лесна. Но днес потребителите започнаха да се оплакват от автоматичен даунгрейд на операционната система – Windows 10 Pro започна да се прехвърля към Windows 10 Home без каквото и да било предупреждение и без видими причини.

По всичко личи, че в сървърите за активиране на ОС Windows е възникнал някакъв проблем и активацията се губи. Опитът за повторно активиране на Windows 10 не дава резултат. В Reddit вече се появи отделно огромно разклонение от основния форум, пълно с оплакванията на потребители с еднакви случаи на прекратена активация.

„След много години използване на ключа от Windows 8 за безплатно обновяване до Windows 10, внезапно получих съобщение, че моят ключ всъщност е за Windows Home и трябва да се смени версията на операционната система“ – оплаква се потребител.

Microsoft съобщи че знае за проблема и работи върху обновяване. Информацията бе разпространена от техническата поддръжка на софтуерния гигант. Ако и вие имате проблеми с активацията на Windows, софтуерният гигант препоръчва да се изчака няколко часа и отново да се провери, дали активацията не се е завърнала.

Да се надяваме, че проблемът ще бъде бързо отстранен и няма да окаже влияние на стабилната работа на компютрите.

Коментари
Все още няма коментари
Статистика
Прегледи 16
Коментари 0
Рейтинг
Добавена на09 Ноем 2018
ИзточникKaldata

Тагове
Windows, Microsoft
Ние във фейсбук