Microsoft потвърди проблема с активацията на Windows 10 Pro

Microsoft      Windows 10 Pro

От вчерашния ден много потребители на ОС Windows 10 забелязаха, че техните операционни системи изведнъж се оказаха без лицензии. Не става дума за пиратски активации, а за легално закупени и активирани копия на Windows 10. Няколко часа по-късно, Microsoft потвърди наличието на проблема.

„Microsoft знае за появилите се проблеми с активацията на професионалната версия на ОС Windows 10. Забелязахме, че това се случва в Япония, Корея, Америка и други държави от целия свят. Съжаляваме, но имаме временни затруднения със сървърите за активиране на операционната система и някои потребители може да имат проблем с активацията. Нашите специалисти работят по въпроса и се очаква всичко да бъде коригирано след два работни дни„.

Малко по-късно се появи ново съобщение: „Наясно сме с проблема, че някои потребители с Windows 10 Pro и Windows 10 Enterprise остават с неактивирана операционна система. Излиза съобщението „Error: you are running Windows 10 Pro, but you have valid digital license for Windows 10 Home“, а в някои случаи грешка с кодове 0X803F8001, 0xC004C003.

Активно работим по въпроса и ще го решим в рамките на 24 часа. Можете да ползвате компютъра, а водният знак ще се появи след възстановяването на активацията. Благодарим за търпението.

Тази информация непрекъснато ще се обновява и актуализира„.

Според постъпилата информация, проблемът засяга преди всичко потребителите, които са използвали лиценз от Windows 7 или Windows 8.1, за да мигрират към Windows 10. Ако сте сред пострадалите, препоръчва се да не се бърза с преинсталирането на операционната система, както и да не се променя версията Pro на Home. Microsoft заяви, че е най-добре съобщението за липса на лиценз да се игнорира.

Допълнение. Microsoft обнови своето обявление. Съобщава се, че потребители са намерили начин в някои случаи да решат проблема: необходимо е да се използва инструмента Activation troubleshooter за отстраняване на неизправности при активирането. Това е временно решение, което не помага на всички.

Коментари
Все още няма коментари
Статистика
Прегледи 16
Коментари 0
Рейтинг
Добавена на09 Ноем 2018
ИзточникKaldata

Тагове
Windows, Microsoft
Ние във фейсбук