Volkswagen готви бюджетен конкурент на Tesla на супер изгодна цена

Volkswagen, немската компания, която се забърка в скандала с дизелови емисии, се готви да пусне напълно електрическа кола. Тя трябва да бъде значително по-евтина от Tesla Model 3, с което да подкопае позициите на американците. Наречен МЕВ или модулна матрица за електрическо движение, моделът ще бъде базиран на съществуващата серия I.D. Той ще се продава за 23 000 долара, което е с цели 12 000 долара по-евтино от алтернативата на Илон Мъск.

За целта немският концерн ще трансформира три свои завода изцяло за нуждите на е-производството. Volkswagen възнамерява да пусне поне 200 000 бройки от новата кола.

Засега не се знае кога ще видим новата кола, но нов I.D. модел е предвиден за 2020 г. Следващото заседание на борда на Volkswagen е на 16 ноември и тогава може да имаме нови подробности.

Освен това, Volkswagen си е осигурил партньорство с южнокорейската компания SK Innovation, която произвежда клетъчни батерии. Немците ще работят заедно и с Ford за създаването на автономни електрически возила.

Смята се, че преминаването от двигатели с вътрешно горене към електрически мотори ще струва на немския гигант поне 14 000 работни места до 2020 г. Причина за това е фактът, че е-колите се произвеждат по-ефикасно и че батериите ще се внасят от чужбина.

Коментари
Все още няма коментари
Статистика
Прегледи 17
Коментари 0
Рейтинг
Добавена на09 Ноем 2018
ИзточникKaldata

Тагове
Tesla, Volkswagen
Ние във фейсбук