Председател на борда на директорите на Tesla стана Робин Денхълм

      Tesla

Tesla намери с кого да замени Илън Мъск, който напусна председателското място в съответствие със споразумението с комисията по ценни книжа на САЩ.

Новият председател на борда на директорите е Робин Денхълм, която участваше в борда като независим директор и оглавяваше одита на компанията. Извън Tesla Денхълм е финансов директор и ръководител на фирмения стратегически отдел на Telstra Corp Ltd – най-големият телекомуникационен оператор на Австралия.

През целия шестмесечен преходен период, при който Денхълм по договор остава финансов директор на Telstra, Илън Мъск ще ? помага.

„Илън ще бъде ресурс за Робин и ще ? оказва всякаква поддръжка, от каквато тя ще има нужда в ролята си на нов председател на борда на директорите“ – се казва в съобщение на Tesla за медиите. По време на преходния период Денхълм няма да ръководи одиторския съвет.

Мъск от своя страна каза: „Бих искал да благодаря на Робин, че се присъедини към нашия екип. Изразявам уважението си. Разчитам на съвместната работа„.

Напускането на Мъск бе основното условие от споразумението със SEC. През месец август Мъск написа в Twitter, че е готов да откупи всички акции на Tesla при много висока цена от $420 на акция и по този начин да преобразува компанията от публична в частна. След този туит, останал в историята като най-скъпият туит за всички времена, акциите на Tesla тръгнаха нагоре.

SEC реши, че със своят туит Мъск е заблудил инвеститорите и го обвини в мошеничество. Последваха извънсъдебно споразумение и глоби.

Коментари
Все още няма коментари
Статистика
Прегледи 15
Коментари 0
Рейтинг
Добавена на08 Ноем 2018
ИзточникKaldata

Тагове
Tesla
Ние във фейсбук