Android приложенията ще могат да се обновяват докато работят

Android

Google внедрява нов API в мобилната операционна система Android, който позволява на потребителите да продължат да работят с приложенията си, докато те се обновяват във фонов режим.

Внедряването на новия In-app Updates API бе анонсирано по време на ежегодното мероприятие Android Dev Summit. Новият програмен интерфейс предлага на разработчиците няколко нови възможности, засягащи обновяването на приложенията. Първата е режимът на обновяване на цял екран, който блокира използването на приложения по време на зареждането. Този режим се препоръчва само за важните обновявания, които трябва да бъдат инсталирани незабавно. Това са критичните обновявания на безопасността, оправянето на сериозни грешки и други подобни.

Втората възможност е режимът „гъвкаво обновяване“. При активирането на тази опция, потребителите могат да продължат да използват приложенията си, докато се осъществява зареждането на нова версия за същото приложение. Процесът може да се настройва много гъвкаво. В крайна сметка обновяването започва да изглежда като част от приложението.

Засега новият In-app Updates API се предлага само за разработчиците, участници в програмата за ранен достъп. Google не уточни кога новият API ще стане достъпен за всички.

Коментари
Все още няма коментари
Статистика
Прегледи 16
Коментари 0
Рейтинг
Добавена на08 Ноем 2018
ИзточникKaldata

Тагове
Android
Ние във фейсбук