SDC 2018: Samsung представя най-новите си иновации в сферата на IoT и мобилното потребителско изживяване

SDC 2018: Samsung -   IoT

На конференцията за разработчици Samsung показа уникални нововъведения при Bixby, SmartThings и категорията смартфони

Samsung представи мощни нови инструменти за разработка на своите платформи Bixby и SmartThings, както и нови възможности за мобилни изживявания с One UI (единен потребителски интерфейс) и Infinity Flex Display. За да направи свързания начин на живот реалност, Samsung улеснява своите разработчици и партньори бързо да създават, стартират и разширяват нови преживявания за милиони устройства по целия свят.

 „Постигнахме значителен напредък в AI (изкуствен интелект) и IoT (Интернет на нещата), който ще бъде от решаващо значение за превръщането на нашата визия за свързан начин на живот в реалност“.

Това каза DJ Koh, президент и главен изпълнителен директор на отдел „ИТ & Мобилни комуникации“. „Този успех при Bixby и SmartThings отваря нови възможности, при които продуктите и услугите от трети страни ще бъдат интегрирани бързо в платформите на Samsung“.

SDC 2018: Samsung -   IoT

„Сгъваемият дисплей поставя основите на нов вид мобилно изживяване. Развълнувани сме да работим с разработчиците на тази нова платформа, за да създадем добавена стойност за нашите клиенти. С нетърпение очакваме да видим как технологията и новите ни партньорства ще се развият в бъдеще“.

Изграждане на по-широка интелигентна платформа

Като интелигентен асистент, Bixby стартира като удобен начин да използваш гласа си, за да управляваш телефона си. Днес Samsung го превръща в платформа, чрез която подпомага създаването на разнообразни продукти и услуги за улеснение на потребителя. По време на SDC 2018 Samsung представи нови начини за това как разработчиците да създадат по-удобен и лесен за употреба персонализиран интелигентен асистент.

За да ускори процеса на разработване на услугите, предлагани от Bixby, Samsung представи Bixby Developer Studio. Специални инструменти ще осигурят интуитивен начин за внедряване и създаване на повече услуги за повече устройства, като ще улеснят програмистите и разработчиците. Те ще могат лесно да създават Bixby Capsules – функции или услуги, създадени специално за Bixby, и да ги направят удобни и достъпни за потребителите в Bixby Marketplace. Новата Bixby платформа ще позволи на разработчиците и програмистите лесно да адаптират „капсулите“ за мобилни телефони и телевизори към домашни уреди и други продукти в цялата екосистема на Samsung.

Като част от разширяването на услугите на Bixby, Samsung се ангажира да добави до пет нови езика през следващите месеци, включително британски английски, френски, немски, италиански и испански.

Създаваме свързан  начин на живот за всички

Визията за свързан начин на живот  на Samsung се изразява в създаването на една отворена IoT система, която обединява нарастващия брой свързани устройства на една платформа. Предлагайки се на повече от 200 пазари по целия свят, SmartThings осигурява свързано изживяване в едно приложение, което развива IoT (интернет на нещата) в интелигентния дом, колата, офиса и навсякъде между тях.

Samsung ускорява и улеснява разработчиците да свързват устройствата и услугите, които предлагат, към платформата SmartThings с нов пакет от инструменти в преработеното работно пространство на SmartThings Developer. Тези подобрени инструменти включват SmartThings Cloud Connector, SmartThings Device Kit и SmartThings Hub Connector. Разработчиците могат да създават и стартират платформата, както и да интегрират лесно устройствата Zigbee и Z-Wave.

В допълнение на това, надградената програма за сертифициране Works with SmartThings (WWST) дава на разработчиците директен достъп до експерти и ресурси на SmartThings. WWST помага да се гарантира, че устройствата и услугите са напълно оптимизирани за платформата, така че потребителите да се радват на възможно най-доброто изживяване.

SDC 2018: Samsung -   IoT

Иновации в  потребителското изживяване и дисплеите

Samsung въвежда нов и интуитивен интерфейс в дизайна, наречен One UI. Изчистеният дизайн ти позволява да запазиш най-подходящото съдържание в долната половина на екрана, което го прави по- удобен за работа с една ръка. Новият дизайн намалява разсейването, което позволява на потребителя да се фокусира и бързо да управлява телефона си.

Samsung продължава да надгражда своето наследство като лидер в категориите  и да демонстрира иновациите, които проправиха пътя за пробив на сгъваем екран на смартфон. Infinity Flex Display заедно с One UI предоставя нов вид мобилно изживяване, което позволява на потребителите да правят неща, които не могат да правят с обикновен смартфон. Те разполагат с най-доброто от двата свята: компактен смартфон, който предлага по-голям дисплей за мултитаскинг и гледане на съдържание. Приложенията безпроблемно преминават от по-малкия дисплей към по-големия, докато устройството се разгъва. В допълнение, потребителите могат да влизат в интернет, да гледат, да се свързват и да извършват много задачи, без да губят динамиката на ежедневието си, като едновременно използват до три активни приложения на по-големия дисплей.

Тъй като Infinity Flex Display е платформа от следващото поколение, Samsung кани разработчиците да участват в неговото създаване от самото начало. Работейки съвместно с Google и общността за разработчици на Android, Samsung ще увеличи максимално потенциала на платформата, за да създаде оптимизирано потребителско изживяване.

За повече информация относно конференцията за разработчици на Samsung 2018 г., моля, посетете http://sdc.developer.samsung.com/. Допълнителна информация може да бъде намерена и в Twitter (@samsung_dev) и с хаштаг #SDC18.

Коментари
Все още няма коментари
Статистика
Прегледи 20
Коментари 0
Рейтинг
Добавена на08 Ноем 2018
ИзточникKaldata

Тагове
Samsung
Ние във фейсбук