WLinux: първата платена версия на Linux дистрибуция в Microsoft Store

WLinux:     Linux   Microsoft Store

В Microsoft Store вече се предлага новата Linux дистрибуция WLinux, базирана на Debian и това е първата платена Linux дистрибуция за WSL.

Към днешен ден WLinux се продава при промоционална цена 20 лева, но след седмица цената ще се покачи до 41 лева. Linux дистрибуцията WLinux се разработва от Whitewater Foundry. Разработчиците твърдят, че това е първата Linux дистрибуция, специално разработена и оптимизирана за Windows Subsystem for Linux (WSL).

Друг нов момент е, че потребителите могат да изтеглят новите Linux дистрибуции OpenSUSE 15 и SLES 15, както и новата Ubuntu 18.04. По принцип Ubuntu 18.04 се предлага още от месец май тази година, но новата версия може да работи с операционната система Windows 10 за ARM процесори.

Започнаха и промените във Windows Subsystem for Linux. След версия 1809 на Windows 10, се променят някои аспекти в работата на Linux подсистемата. Така например, Notepad вече започва да използва CRLF по подразбиране, поддържа се копиране и вмъкване между Linux конзолата и конзолата на WSL и други подобни.

Версия 1809 на операционната система Windows 10 засега е достъпна само за тестерите, които проверяват за критични бъгове.

Коментари
Все още няма коментари
Статистика
Прегледи 21
Коментари 0
Рейтинг
Добавена на07 Ноем 2018
ИзточникKaldata

Тагове
Linux, Store, Microsoft, WLinux
Ние във фейсбук