Google и Харвард създадоха AI, който да намери ресторанти с ужасна кухня

Страхувате се, че любимите ви заведения може и да не поддържат високи хранителни стандарти? Нов изкуствен интелект на Google и Харвард може да разсее опасенията ви или да потвърди най-лошите ви страхове.

Съвместният проект на интернет гиганта и Училището за обществено здраве в Харвард създава модел за машинно обучение на име FINDER (Foodborne IllNess DEtector in Real time). Той използва локационни данни и информация от търсачката на Google, за да идентифицира потенциално опасни ресторанти. Учените дори са написали академичен доклад, занимаващ се със засичането в реално време на хранителни отравяния и болести в голям мащаб.

„Заболяванията, които се предават с храни, са чести, скъпи и водят хиляди американци до спешното отделение всяка година. Новата техника, разработена с Google, позволява здравните власти, потребителите и самите ресторанти да откриват по-бързо проблемите, преди да са станали опасни за общественото здраве“, пишат учените.

FINDER взима данни от споделени мнения, оплаквания от симптоми и дори от потребители, които са търсели онлайн лечение за различни проблеми, свързани с хранителни отравяния. Благодарение на системата, в Чикаго вече са извършени 71 проверки на заведения, а в Лас Вегас – 61. Цели 52.3 процента от всички ресторанти, проверени с FINDER, са счетени за опасни при последвала инспекция.

Коментари
Все още няма коментари
Статистика
Прегледи 17
Коментари 0
Рейтинг
Добавена на07 Ноем 2018
ИзточникKaldata

Тагове
Google
Ние във фейсбук