Американски оператор ще отказва интернет достъп на пирати

Американският телекомуникационен гигант AT&T може скоро да отказва интернет услуги от всякакъв вид на потребители, които многократно са уличавани в интернет пиратство.

Ако даден клиент натрупа определен брой предупреждения – засега девет – че сваля незаконно съдържание онлайн, той ще бъде отрязан изцяло от световната компютърна мрежа. AT&T възнамерява да наложи първите наказания на поне дузина потребители до броени дни.

Това ще е важна крачка за оператора и доставчик на интернет, който от миналата година има собствени правила за борба с пиратството, след като опитът на индустрията да създаде доброволна рамка за справяне с проблема в лицето на Copyright Alert System се провали.

„Когато предупрежденията и опитите да обясним на клиентите, че това което правят, е погрешно, се провалят, остава само да спрем изцяло достъпа до интернет“, казва компанията.

При прилагането на крайната мярка тя ще ползва сигнали, подадени от НПО-та и носители на авторски права, които са установили споделянето и свалянето на защитено съдържание. С това AT&T ще стане първият американски оператор, който спира изцяло интернет достъпа на „хроничните“ пирати.

По данни на Sandvine от октомври 2018 г., торент трафикът в САЩ е на второ място в света по увеличение.

Коментари
Все още няма коментари
Статистика
Прегледи 13
Коментари 0
Рейтинг
Добавена на07 Ноем 2018
ИзточникKaldata

Тагове
AT38T
Ние във фейсбук