Делът на AMD на x86 процесорния пазар продължава да расте

  AMD  x86

Advanced Micro Devices продължава бавно, но сигурно да увеличава своя дял на пазара на x86 процесорите. Не на последно място това е свързано с рязкото поскъпване на чиповете на Intel, който се оказа, че няма достатъчно производствени мощности за 14 nm технология. В тези условия съотношението цена/бързодействие е по-изгодно за процесорите на AMD.

Според данните на аналитичната компания Mercury Research, делът на AMD на пазара на x86 мобилните, сървърните и десктоп процесорите за третото тримесечие на 2018 година е нараснал до 10,9%. За сравнение, миналото тримесечие делът на AMD бе с 1,5% по-малък, а преди година бе 7,5%.

  AMD  x86

Ще се отнася до десктоп процесорите, за периода от юли до септември Advanced Micro Devices е увеличила своя дял от 12,3 на 13%. Съотношението на продажбите на лаптопи също е в полза на AMD – около 10,9% от лаптопите, продадени през третото тримесечие са с процесори на Advanced Micro Devices. Това е прираст с около 4,1%, който се дължи предимно на хибридните процесори Ryzen Mobile, съчетаващи микроархитектурата Zen и графиката Radeon Vega.

Аналитиците отбелязаха, че този пазар е много инертен и Advanced Micro Devices ще трябва приложи още немалко усилия, за да увеличи още повече своите продажби.

Коментари
Все още няма коментари
Статистика
Прегледи 20
Коментари 0
Рейтинг
Добавена на06 Ноем 2018
ИзточникKaldata

Тагове
Ние във фейсбук