SpaceX репетира прибирането на астронавти

SpaceX

SpaceX проведе генерална репетиция-учение по прибирането на астронавти, след тяхното завръщане на Земята. Космическата компания на Илън Мъск ще започне транспортирането на астронавти до и от МКС през следващата година, а морският съд Go Searcher ще се използва за вземането на капсулата с екипаж на кораба Dragon. SpaceX обмисля всички сценарии и сега Go Searcher е оборудван с медицинска каюта, площадка за вертолети за екстрени случаи, ако се наложи евакуация на астронавтите до най-близката болница.

SpaceX

Go Searcher е част от флота океански съдове, които SpaceX през последните години закупи за своите космически полети. Най-известни от тях са автономните безпилотни кораби, върху които кацат ракетите Falcon 9. Досега Go Searcher се използваше просто за съпровод на безпилотните платформи. Но през месец август тази година SpaceX съществено обнови кораба, добавяйки хеликоптерна площадка, масивен купол и радиолокационно оборудване за бърза връзка с екипажа на Dragon.

SpaceX

SpaceX в рамките на програмата NASA Commercial Crew разработва космическия кораб Dragon 2 (Crew Dragon), който ще се използва за транспортиране на астронавти до и от МКС. Капсулата на Dragon трябва да се приводни близо до крайбрежието на Флорида, след което Go Searcher ще я вдигне на борда с помощта на кран.

Първият безпилотен полет на Dragon 2 е планиран за месец януари 2019 година. Ако всичко мине нормално, ще последва полет с екипаж, планиран за месец юни 2019 година.

Коментари
Все още няма коментари
Статистика
Прегледи 15
Коментари 0
Рейтинг
Добавена на06 Ноем 2018
ИзточникKaldata

Тагове
SpaceX, Searcher
Ние във фейсбук