Broadcom подаде съдебен иск за $1 милиард срещу Volkswagen

Broadcom        Volkswagen

Американският производител на полупроводникови компоненти Broadcom подаде патентен съдебен иск срещу Volkswagen за $1 милиард. Компанията възнамерява да наложи съдебна забрана за производството на няколко модела автомобила на Volkswagen.

Прессекретарят на Volkswagen потвърди, че има подаден подобен иск от страна на Broadcom, свързан с патентен спор. Но не уточни размера на исканото обезщетение. „Volkswagen разгледа съдебния иск и предприе всички необходими мерки за защитата на своите законни интереси“ – каза той.

Първото съобщение за този конфликт публикува онлайн изданието Spiegel. В него се казва, че искът се отнася до 18 патента на Broadcom в областта на полупроводниковите технологии, които Volkswagen използва в своите навигационни и мултимедийни системи. Патентните технологии се използват в редица модели автомобили на Volkswagen, включително Golf, Passat, Touran и Tiguan, както и в автомобилите Porsche и Audi.

В началото на тази година Broadcom заведе съдебно дело срещу японския автомобилен производител Toyota, както и срещу компаниите Panasonic, Denso и Renesas. Причината е предполагаемото нарушение на шест патента, засягащи технологиите за обработка на графична информация и управление на захранването.

Коментари
Все още няма коментари
Статистика
Прегледи 22
Коментари 0
Рейтинг
Добавена на06 Ноем 2018
ИзточникKaldata

Тагове
Volkswagen, Broadcom
Ние във фейсбук