Microsoft потвърди наличието на проблем с аудио драйвера на Windows 10

Microsoft         Windows 10

Вчера започна да се натрупва информация за оплакванията от потребители от възпроизвеждането на аудио в последните версии на ОС Windows 10. Софтуерният гигант реагира веднага и потвърди, че проблемът наистина съществува. Компанията отбеляза, че причината не е в злополучния есенен ъпдейт, а в лошият драйвер на Intel, случайно добавен във Windows Update в началото на седмицата.

След инсталирането на това обновяване започва да излиза грешка, че липсва устройство за възпроизвеждане на звук. Съобщението се появява след Windows 10 April 2018 Update и Windows 10 October 2018 Update. Оправянето на проблема е съвсем лесно.

Microsoft         Windows 10

Необходимо е да се премахне новия драйвер на Intel. Това може да стане от Device Manager, където да се кликне върху секцията с драйверите за звук и гейм контролери (Sounf, video hames and controllers). При разгръщането на драйверите, трябва да намерите устройството, отбелязано с жълт удивителен знак. Намерете устройството Intel SST Audio Controller версия 9.21.00.375. От подменюто, излизащо с десен клик деинсталирайте драйвера. След рестартиране на системата проблемът изчезва.

След катастрофата с October 2018 Update потребителите много остро реагират и на най-малките проблеми с Windows 10. Приятно е да се види бързата реакция на Microsoft в този случай.

Коментари
Все още няма коментари
Статистика
Прегледи 23
Коментари 0
Рейтинг
Добавена на13 Окт 2018
ИзточникKaldata

Тагове
Windows, Microsoft
Ние във фейсбук