Facebook: при голямата хакерска атака са изтекли данните на 30 милиона потребители

Facebook:         30

Администрацията на най-голямата социална мрежа официално съобщи, че по време на голямата кибератака през месец септември тази година, хакерите са получили достъп до данните на почти 30 милиона потребители.

Разследването на случая показа, че първоначално хакерите са получили достъп до акаунтите на 400 хиляди души. Те са виждали почти всичката информация, включително контактите от месинджъра и съобщенията.

След това са получили достъп до акаунтите на още 30 милиона души, приятели във Facebook на първите 400 хиляди. В 15-те милиона от новите хакнати акаунти е получен достъпа до два параметъра – имената и данните за контакт (телефонен номер, имейл или и двете). А в останалите 14 милиона – допълнително пола, езика, статута, местоработата, типа на работа, образованието, най-често използвани мобилни устройства и други данни. До акаунтите на останалия един милион потребители на Facebook, хакерите не са могли да получат достъп.

Facebook за първи път съобщи за огромно изтичане на данни в края на месец септември. Тогава излезе информация, че атаката е засегнала 50 милиона потребители, без да се съобщават допълнителни подробности. Сега става ясно, че засегнатите не са 50 милиона, а 30 милиона.

Всеки потребител на Facebook може да провери дали е бил засегнат в Help центъра на социалната мрежа.

Коментари
Все още няма коментари
Статистика
Прегледи 21
Коментари 0
Рейтинг
Добавена на13 Окт 2018
ИзточникKaldata

Тагове
Facebook
Ние във фейсбук