DuckDuckGo стигна 30 млн. търсения на ден; Google ги прави за 15 минути

Интернет търсачката DuckDuckGo се похвали с интересно и солидно постижение. Сайтът, който акцентира върху защитата на търсенията на потребителите, вече отчита над 30 милиона преки търсения за един ден. За последната седмица DuckDuckGo е направила това два пъти, което ? дава самочувствието да го обяви като достижение.

В година, пълна със скандали за изтичане на лични данни, засегнали големи компании като Facebook и Google, DuckDuckGo отчита значителен ръст. През януари потребителите ? са правили около 16 милиона търсения на ден, а до края на годината тази бройка трябва да се удвои.

Въпреки безспорно отличното постижение, тези данни показват точно колко трудно е да се отнеме пазарен дял от Google. Дори в пиковите си моменти, DuckDuckGo обработва едва под един процент от онези 3.5 милиарда търсения, които Google прави всеки ден.

И не е само Google. По данни на NetMarketShare.com, DuckDuckGo все още изостава по трафик от други търсачки като Yahoo, Bing и интернет антиката Ask.com, макар пък да изпревари AOL. При добър ден, DuckDuckGo отчита около пет процента от глобалния трафик на търсенето в мрежата.

Коментари
Все още няма коментари
Статистика
Прегледи 20
Коментари 0
Рейтинг
Добавена на13 Окт 2018
ИзточникKaldata

Тагове
DuckDuckGo, Google
Ние във фейсбук