Intel не използва припой в 28-ядрения процесор Xeon W-3175X

Intel     28-  Xeon W-3175X

По време на анонса на процесорите Core от 9-то поколение Intel заяви, че новите чипове както за масовата LGA1151-v2, така и за HEDT платформата LGA2066 ще имат припой под капачката вместо омръзналата на овърклокърите термична паста. Благодарение на припоя новите чипове ще работят при по-ниски температури, в сравнение с техните предшественици.

Заедно с тези процесори Intel представи и 28-ядрения чип Xeon W-3175X, за работата на който са необходими специални печатни платки, като например ROG Dominus Extreme, която получава захранване чрез два конектора. Но за съжаление, въпреки внушителния TDP от 255 W и свободния множител, под капачката на процесора няма припой, а паста. Това каза в интервю за PC World ръководителят на отдела на Intel за десктоп платформи Ананд Сриваста (Anand Srivatsa).

Intel     28-  Xeon W-3175X

По този начин, ако притежателят на 28-ядрения Xeon W-3175X пожелае да разкрие пълния му потенциал, ще трябва да се примири с доста високите работни температури. Или ще трябва да махне капачката на процесора и да замени термичната паста с припой.

Причината за поставянето на паста навярно се дължи на добре настроения производствен процес на сървърните процесори Skylake-SP.

Коментари
Все още няма коментари
Статистика
Прегледи 18
Коментари 0
Рейтинг
Добавена на12 Окт 2018
ИзточникKaldata

Тагове
Intel, Xeon, W3175X
Ние във фейсбук