Авария с изстрелването на пилотирания космически кораб Союз МС-10

        -10

Изстреляният преди няколко часа към МКС космически кораб Союз МС-10 не влезе в орбита поради авария на бустера.

Екипажът на кораба включва космонавта на Роскосмос Алексей Овичин и астронавта на NASA Ник Хейг. Останалото пространство в кораба бе заето от товар за Международната космическа станция. Наложи се корабът да извърши аварийно кацане на територията на Казахстан. Използвана бе балистична траектория с големи претоварвания за екипажа.

Директорът на Роскосмос Дмитрий Рогозин потвърди, че и двамата члена на екипажа са живи и са добре. Самият екипаж на Союз МС-10 се свърза със спасителите в 12:15 часа московско време.

Ракетата носител Союз-ФГ с руския пилотиран кораб Союз МС-10 бе изстреляна днес към МКС в планираното време – 10:40 часа. Четирите странични бустера на първата степен се отелиха нормално според плана. Но в началния етап на работата на втората степен, след 150 секунди полет, рускоезичната транслация прекъсна след думите, „авария на ракетата носител“.

Това изстрелване бе посветено на 100 годишнината от създаването на Завода за експериментално машиностроене на ракетно-космическата корпорация Енергия, която изготви кораба. Изстрелването се състоя в Байконур и бе наблюдавано от директора на Роскосмос Дмитрий Рогозин и директора на NASA Джим Брайдънстайн.

Коментари
Все още няма коментари
Статистика
Прегледи 12
Коментари 0
Рейтинг
Добавена на11 Окт 2018
ИзточникKaldata

Тагове
NASA
Ние във фейсбук