Ubuntu 18.10 ще включва Gallium 9 и последната версия Mesa 18.2.2

Ubuntu 18.10   Gallium 9    Mesa 18.2.2

Следващата седмица излиза новата версия на популярната Linux дистрибуция UbuntuUbuntu 18.10 Cosmic Cuttlefish, в която са добавени няколко значителни нововъведения.

Mesa 18.2.2

Днес се появи информация, че в операционната система Ubuntu 18.10 е добавена новата Mesa версия 18.2.2.

Новата версия има редица подобрения, по-важните от които са поддръжката на VGA GPU, съвместимост с OpenGL 4.4 и разширени настройки за хибридните процесори на AMD. Това означава, че Cosmic Cuttlefish ще излезе с най-новите графични драйвери и ще е в много добра форма за игри.

Gallium 9 Nine

Gallium 9 е версия на DirectX 9. с отворен сорс код. С други думи, това е архитектура за графични драйвери с отворен код, която е част от проекта Mesa (свободната реализация на OpenGL). Нов момент в Nine е тракерът на състоянието на Direct3d 9. Това нововъведение ще даде възможност на Linux потребителите да се радват на игрите, създадени за Windows DX9 при пълна резолюция.

От другите нововъведения можем да изброим, че Linux ядрото е обновено до 4.18, добавена е възможност за криптиране на дисковите дялов с помощта на VeraCrypt, в Ubuntu Server се предлага новия инсталатор Subiquity и други.

Коментари
Все още няма коментари
Статистика
Прегледи 31
Коментари 0
Рейтинг
Добавена на11 Окт 2018
ИзточникKaldata

Тагове
Ubuntu, Mesa, Gallium
Ние във фейсбук