Google обжалва рекордната глоба от 4,3 милиарда евро, наложена от Европейския съюз

Google     4,3  ,

Конфликтът между европейските антимонополни органи и Google набира обороти. Вчера, на 9 октомври, мениджмънтът на Alphabet подаде апелативна жалба срещу решението на антимонополната комисия на Евросъюза по делото за доминиращото положение на Android на пазара на операционните системи.

Да си припомним, че през месец юли тази година Еврокомисията призна Google за виновен в нарушение на антимонополното законодателство и наложи глоба на интернет гиганта в размер на 4,3 милиарда евро. Освен глобата, Google трябва през следващите 90 дни да се откаже от практиките, нарушаващи свободната конкуренция – да прекрати да инсталира в Android смартфоните само своите приложения, включително приложенията по подразбиране. И още, Google трябва да престане да ограничава предварителното инсталиране и използване на конкуриращи онлайн услуги. Google заяви намеренията си да обжалва още през месец юли, но подаде жалбата сега, само няколко дни преди изтичането на срока на апелацията.

Не се знае кога точно ще бъде разгледана апелацията. Google се обръща към Европейския съд за обща юрисдикция и делото може да се проточи с години. Навярно ще станем свидетели на многогодишен съдебен процес.

Коментари
Все още няма коментари
Статистика
Прегледи 14
Коментари 0
Рейтинг
Добавена на10 Окт 2018
ИзточникKaldata

Тагове
Google
Ние във фейсбук