Всевиждаща количка на Walmart мери пулса ви, когато се вълнувате от продукти

Новата джаджа в арсенала на гиганта Walmart е колкото любопитна, толкова и стряскаща. Тази умна количка е в състояние да измерва биометрични показатели чрез сензори, разположени на дръжката ?. Така тя ще знае вашия пулс, телесна температура, скорост на движение и силата, която упражнявате върху дръжката, бутайки количката.

Патентът, подаден още на 23 август, описва механизъм за събирането на базови биометрични данни, които след това се сравняват на различни точки в магазина. Целта, разбира се, е търговците да знаят от кои продукти се вълнувате и на кои щандове нямате търпение да отидете най-напред.

А още по-страшното е, че всичко това се следи в реално време.

Събраните данни от поведението ви се предават на сървър в магазина и в момента, в който системата отчете, че клиентът „не е доволен“, тя известява служител. На свой ред, той веднага ви намира, за да ви помогне.

Технологията е знак за това колко умни, но и подозрителни стават магазините и колко данни искат да събират те. Подобни методи включват камери, които засичат накъде се отправя погледа ви, както и Bluetooth връзка, с която магазинът следи купувачите вътре.

   Walmart   ,

Коментари
Все още няма коментари
Статистика
Прегледи 14
Коментари 0
Рейтинг
Добавена на10 Окт 2018
ИзточникKaldata

Тагове
Walmart
Ние във фейсбук