Facebook анонсира появата на Portal

var tag = document.createElement("script"); tag.src = "https://www.youtube.com/iframe_api"; var firstScriptTag = document.getElementsByTagName("script")[0]; firstScriptTag.parentNode.insertBefore(tag, firstScriptTag); var player; function onYouTubeIframeAPIReady() { player = new YT.Player("td_youtube_player", { height: "720", width: "960", events: { "onReady": onPlayerReady } }); } function onPlayerReady(event) { player.setPlaybackQuality("hd720"); }

Facebook става част не само от онлайн ежедневието.

Facebook анонсира появата на Portal, серия от устройства за дома. Те ще помагат не само за лесното свързване посредством гласови команди с познатите ви в социалната мрежа, но и ще имат различни други способности, благодарение на интеграцията им с Alexa, гласовия асистент, разработен от Amazon.

Facebook    Portal

Portal се предлага (засега на територията на САЩ единствено) в два варианта – стандартен модел, идващ с 10-инчов екран и по-големия му събрат с 15.6-инчов екран, на цени от $199 и $349, съответно. По-големият от двата модела е с резолюция на екрана от 1920х1080px, а по-малкия – 1280х800. И двата модела са снабдени с широкоъгълни камери и набор от четири микрофона.

Facebook    Portal

Функционалностите на устройствата са задвижвани от AI алгоритми, които, както подчертават Facebook, биват изпълнявани локално, а не изпращани към сървърите на компанията – характеристика, изрично изтъкната от Facebook, вероятно, заради противоречията, възникнали в последно време около способността на компанията да пази личните данни на потребителите си. Те уточняват, че единствено гласовите команди подавани към Portal биват качвани в облака. Отделно от това, потребителят може лесно да деактивира микрофона и камерата, а заедно с това бива осигурено и капаче, с което може да бъде покрита камерата.

Portal може да се използва за провеждането на единични и групови разговори, като отсрещната страна не е задължително да има подобно устройство.

Устройството изглежда като сериозно намерение на Facebook да намери място на пазара на дигитални асистенти, предлагайки нещо, което другите им конкуренти не могат – връзка с Facebook – ресурс, използван от стотици милиони потребители по цял свят всеки ден. Не е известно каква е финансовата облага на Amazon в случая, но изглежда Portal се явява още един конкурент на Echo.

Коментари
Все още няма коментари
Статистика
Прегледи 26
Коментари 0
Рейтинг
Добавена на09 Окт 2018
ИзточникKaldata

Тагове
Facebook, Portal
Ние във фейсбук