Руската S7 Space обеща за 5 години да създаде ракета за многократно използване

S7 Space

Руската компания S7 Space възнамерява да създаде ракета носител с първа степен с многократно използване, аналогична на ракетата Falcon 9 на SpaceX. Предвижда се новата ракета да бъде изстрелвана от плаващата морска платформа „Морски старт“. Новата ракета ще бъде направена за 5, максимум 6 години – двойно по-бързо в сравнение с Илън Мъск. Това каза в интервю за информационната агенция „Новости“ главният конструктор на ракети Игор Радугин който от държавната „Енергия“ премина в частната „S7 Space“. Според конструктора, именно това е основният начин за постигането на евтини космически полети.

Космодрумът „Морски старт“ (Sea Launch) бе закупен от S7 в края на 2016 година. Компанията възнамерява да осъществи първото изстрелване на ракета от Sea Launch през месец декември 2019 година.

Радугин официално потвърди, че именно той ще отговаря за разработването на руската ракета за многократно използване. Той подчерта, че създадената от SpaceX първата в света ракета за многократно използване е главното достижение и основното конкурентно преимущество на компанията на Илън Мъск.

Конструкторът не даде допълнителна информация за новата ракета. Засега няма проектна документация. Решено е кацането да се извършва по същия начин, който използва и Мъск. Тоест, с помощта на собствените ракетни двигатели.

Коментари
Все още няма коментари
Статистика
Прегледи 27
Коментари 0
Рейтинг
Добавена на14 Септ 2018
ИзточникKaldata

Тагове
Space
Ние във фейсбук