Qualcomm започна обратното изкупуване на своите акции с обща сума $30 милиарда

Qualcomm

Американският производител на мобилни процесори Qualcomm започва да изкупува обратно своите собствени акции. Това ще стане на два транша. При първия етап ще бъдат изкупени акции за общо $16 милиарда. При втория етап, общата сума е планирана да достигне $30 милиарда.

Reuters съобщи, че по този начин Qualcomm връща парите на своите инвеститори. Това е компенсация за пропадналата сделка по закупуването на холандския производител на чипове NXP Semiconductors за $44 милиарда. Сливането не можа да се осъществи заради китайските власти, които прекалено дълго забавиха разглеждането на сделката.

Китай не даде съгласие за сливането на Qualcomm и NXP на фона на силно изострените търговски отношения между САЩ и Китай. Този случай можеше да стане прецедент за следващи сделки, предполагащи американски инвестиции в китайския бизнес.

Qualcomm отдавна обяви намеренията си да закупи NXP и реши да намали своите годишни разходи до $1 милиард, за да повиши печалбата и компанията да стане по-привлекателна за инвеститорите. Първоначално Qualcomm казваше, че няма да прибягва до уволнения. Но след това мениджмънтът реши, че се налага съкращение на щата „за осигуряването на дългосрочен ръст и успех“

Коментари
Все още няма коментари
Статистика
Прегледи 28
Коментари 0
Рейтинг
Добавена на14 Септ 2018
ИзточникKaldata

Тагове
Qualcomm
Ние във фейсбук