SAP Quality Awards 2018 за Централна и Източна Европа: В търсене на интелигентната компания

SAP Quality Awards 2018     :

Компании от Румъния, Сърбия, Украйна и Полша са носителите на златните отличия в 10-тото издание на SAP Quality Awards 2018 за Централна и Източна Европа – конкурсът, който селектира уникални проекти, свързани с дигиталната трансформация в региона.

Една от най-важните инвестиции за SAP от години е инвестицията в качество и най-добрият начин да покажат ефекта от това, е чрез отличаване и награждаване на клиентите, които демонстрират отлични постижения при внедряването на SAP софтуер.

Сред носителите на една от престижните награди тази година е и българската компания „Софарма Трейдинг“ АД, заедно с техния партньор по внедряване – IBM-България.

В рамките на тазгодишното издание компаниите от региона се състезаваха в четири категории: Бизнес трансформация, Бърза доставка, Иновации и Търговски иновации с Hybris (под-категория, посветена на внедряването в областта на електронната търговия). Журито оцени участниците от осем страни в региона: Румъния, Полша, Сърбия, Украйна (златни медалисти), както и Словакия, Унгария, Словения и България (сребърни и бронзови медалисти). Най-голям брой награди – общо 5, получиха компании от Полша, като те се представиха във всички категории.

„Софарма Трейдинг“ АД бе отличена в категория „Иновации“, под-категория „Търговски иновации с Hybris“

Част от проекта на компанията е внедряването на SAP Hybris Commerce On-Premise като POS решение на място в търговските обекти, които са част от фармацевтичната верига с над 30 аптеки в България. Стандартните функционалности на SAP Hybris commerce са разширени със специфични за индустрията характеристики, като управление на рецепти, регистриране на пациенти, интеграция с Националния здравноосигурителен фонд, както и с включването на програма за лоялни клиенти с възможност за регистрация и натрупване на точки. Проектът е оценен високо заради бързия прогрес, който бележи. Използвана е Ascendant SAP методология за внедряване в рамките на 9-месечен период, като онлайн са включени 120 потребители, а в близко бъдеще се очаква в системата да се включат още 800 потребители.

„Дигиталната трансформация в Софарма Трейдинг има ключова роля. Както регионът на Централна и Източна Европа, така и България, имат голям потенциал по отношение на използване на модерни технологии за бизнес развитие. Победителят в SAP Quality Awards доказва, че добре планираните проекти, отговарящи на предизвикателствата на бъдещето, може да имат голямо влияние дори и върху най-големите организации.“, Радомир Миланов, Управляващ директор на SAP България.

Гала събитието по случай 10-годишнината на SAP Quality Awards 2018 се състоя в град Сопот, Полша и беше част от  Технологичния форум на SAP.

„Проучването показва, че компаниите, които третират дигиталната трансформация като поредния IT проект, не просто рискуват да се превърнат в изоставащи, но и да се провалят. За да бъдат успешни, е необходимо да се зададе дигитален начин на мислене в организацията и да се върви напред стъпка по стъпка – от малки „острови на иновацията“ към възприемане на по-цялостни и централизирани подходи, като разбира се, се вземе под внимание и работния модел на компанията. Интелигентните организации, наградени по време на SAP Quality Awards, са пример за това как компаниите и институциите могат успешно да се развият в епохата на новите предизвикателства. Това, което е интересно е, че повечето от номинираните проекти са били част от по-мащабна дигитална трансформация на техните компании“ коментира Иржи Синацек, Quality Director, Централна и Източна Европа.

Победители в SAP CEE Quality Awards 2018:

 

ОТЛИЧИЕКЛИЕНТДЪРЖАВАПАРТНЬОР ПО ВНЕДРЯВАНЕТОБизнес ТрансформацияЗлатоMega ImageРумънияATOS Serbia d.o.oСреброGrupa Cyfrowy PolsatПолшаSID Sp. z o.o.Бронз?abka PolskaПолшаIPOPEMA Business Consulting sp. z o.o.Бърза ДоставкаЗлатоAD “Elektromreza Srbije” BeogradСърбияAtos IT Solutions and Services d.o.o. BeogradСреброBratislavska vodarenska spolocnost a.s.Словакияgd – Team a.s.БронзGeneralna Dyrekcja Dr?g Krajowych i AutostradПолшаQuercsus Sp. Z o.o.ИновацииЗлатоMETINVEST HOLDING, LLCУкрайнаBearingPointСреброHUNGIMPEX Kft.УнгарияPROMECOM Ltd.БронзPKP Polskie Linie Kolejowe SAПолшаSID Sp z o.o.SAP Hybris Търговия (под-категория на категория „Иновации“)ЗлатоInterCars S.A.Полшаe-point S.A.СреброTelekom SlovenijeСловенияAltima d.o.o. (VERSO Altima Group)БронзSopharma Trading ADБългарияIBM Bulgaria

 

Спечелилите проекти са избрани от жури, съставено от SAP мениджъри и външни експерти по дигитална трансформация. Измежду факторите, взети под внимание при оценяването на подадените проекти, са: тяхната стойност за бизнеса, методи на организация и управление, ангажираност на екипа и партньорите, управление на риска и влияние на системата върху трансформацията на целия бизнес. Победителите във всяка категория (Mega Image, AD Elektromreza Srbije, Metinvest Holding и InterCars) ще представят региона на Централна и Източна Европа по време на международния финал. Там се избират най-добре реализираните проекти за Европа, Средния Изток и Африка – наградите се връчват всяка година на приблизително 250 отлично изпълнени проекта.

Коментари
Все още няма коментари
Статистика
Прегледи 19
Коментари 0
Рейтинг
Добавена на14 Септ 2018
ИзточникKaldata

Тагове
Quality, Awards
Ние във фейсбук