Българският ИТ портал
Потребителско име
Парола
Регистрация
Нова парола
Изпрати SMS | Новини | Онлайн превод
  SoftVisia

SpaceX сключи договор с първия космически турист, който ще лети до Луната

SpaceX

Космическата компания на Илън Мъск SpaceX сключи официален договор с първия космически турист, който ще лети с мощната ракета носител Big Falcon Rocket (BFR). Заплатената сума и името на клиента не се разкриват. Той ще бъде изведен в космоса от BFR. Ще направи няколко обиколки в орбита около Луната и след това ще се завърне на Земята.

Първият полет на BFR с туристи е планиран за 2019 година – тоест, съвсем скоро. Това ще бъдат първите хора, видели Луната съвсем отблизо, след полета на Аполо от 1972 година, когато на Луната кацнаха американски астронавти.

„SpaceX подписа договор с първия в света пасажер, който ще обиколи Луната на борда на нашата ракета Big Falcon (BFR). Това е важна стъпка в разкриването на космоса пред обикновените хора, които мечтаят да пътешестват в космоса. Кой точно ще полети, ще съобщим този понеделник, 17 септември“ – се казва в официалната страница на SpaceX в Twitter.

Малко по-късно, Мъск намекна в своята Twitter страница, че клиентът може да е от Япония.

Да си припомним, че ракетата BFR използва 31 ракетни двигателя Raptor и може да изведе 150 тона полезен товар в ниска орбита. Космическият кораб, който ще лети до Луната, се предполага че ще бъде Big Falcon Spaceship (BFS). Той разполага с 825 кубически метра херметично пространство.

Коментари
Все още няма коментари
Статистика
Прегледи 1
Коментари 0
Рейтинг
Добавена на14 Септ 2018
ИзточникKaldata

Тагове
SpaceX
Ние във фейсбук