Българският ИТ портал
Потребителско име
Парола
Регистрация
Нова парола
Изпрати SMS | Новини | Онлайн превод
  SoftVisia

The Weather Channel използва смесена реалност за да покаже опасността от урагана Флоренция

The Weather Channel

Приятно е, когато допълнената и смесената реалност се използват не само в игрите и в дизайнерските проекти. Американският телевизионен канал The Weather Channel използва тези технологии за нагледна демонстрация на последствията от различни природни катаклизми. Един от тях е ураганът Флоренция, който в тези часове нанася първите си удари върху югоизточното крайбрежие на САЩ.

Понякога покачването на нивото на водата се обяснява с диаграми и плоски изображения, по които е трудно да си представим истинските мащаби на бедствието. Но The Weather Channel показа нещо много оригинално. Водещият на предаването, на фона на реалистична компютърна графика, показа как изглеждат автомобилите и сградите под бушуващата вода.

Клипът на The Weather Channel в реално време показва опасността от вятъра и наводненията, които вече засегнаха някои райони на Каролина. Бурята се движи бавно и се очаква да донесе проливни дъждове и ураганни ветрове.

Интересно е, че тези клипове за The Weather Channel прави компанията The Future Group с помощта на геймърския енджин Unreal Engine. Телевизионният канал преди време представи подобен клип, посветен на торнадото, когато в студиото до водещия падна електрически стълб, а на пода се преобърна автомобил.

Коментари
Все още няма коментари
Статистика
Прегледи 1
Коментари 0
Рейтинг
Добавена на14 Септ 2018
ИзточникKaldata

Тагове
Weather, Channel
Ние във фейсбук