Излезе новата версия на Ubuntu Touch – „конкурента“ на Android и iOS

Ubuntu Touch

Android и iOS са двете доминиращи операционни системи за смартфони. Но дори и сега продължава развитието и на други платформи за мобилни устройства, като например Ubuntu Touch.

Навремето Canonical имаше амбиции да направи Ubuntu операционна система не само за персонални компютри, но и за смартфони и таблети. Проектът не бе успешен и Ubuntu Touch спря да се развива. Това не е за учудване, понеже дори и Microsoft разбра, че Windows Phone не може да бъде конкурент на Android и iOS. Новата Ubuntu Touch нямаше никакви шансове. Основните причини са твърде малкото приложения и малкото поддържани устройства. Но новата версия на Ubuntu Touch все пак излезе.

UBports Foundation представи Ubuntu Touch OTA-4

С развитието на тази операционна система се зае UBports Foundation и сега излезе версията OTA-4, базирана на Ubuntu 16.04 LTS. Обновяването до новата компилация става по специална инструкция.

UBports Foundation отбеляза, че е работила върху новата версия цели 8 месеца. Повишена е скоростта и стабилността на работа.

Основни промени в Ubuntu Touch OTA-4:

Нови езици и клавиатури за български, турски и френски (Швейцария) езициПо-висока производителност благодарение на прехода от Qt 5.4 към 5.9Добавен е експерименталният Libertine Container ManagerНови функционалности за икономия на енергияПомощник на обновяванията и други
Коментари
Все още няма коментари
Статистика
Прегледи 18
Коментари 0
Рейтинг
Добавена на14 Септ 2018
ИзточникKaldata

Тагове
Ubuntu, Android, Touch
Ние във фейсбук