AMD потвърди съвместната работа със Sony и Microsoft върху конзоли от ново поколение

Advanced Micro Devices

Изпълнителният директор на корпорацията Advanced Micro Devices Лиза Су (Lisa Su) неотдавна даде интервю за CNBC. Ръководителят на AMD накратко разказа за плановете на компанията в най-близко бъдеще. Тя изтъкна постигнатите успехи на компанията, ръста в цените на акциите на AMD и за нарасналата пазарна капитализация на корпорацията.

Освен това Лиза Су съобщи, че AMD съвместно със Sony и Microsoft работи върху нови геймърски конзоли. Всяка една от тези компании си има свой „таен сос“, който AMD помага да направи. С тави фраза Лиза Су явно иска да каже, че всяка една от тези конзоли ще има специфични хардуерни модификации.

Лиза Су не даде никакви подробности за новите конзоли. Но от интервюто можем да направим извода, че бъдещите продукти, като например Sony PlayStation 5 и Microsoft Xbox Project Scarlet ще продължат да се базират на графическите и процесорните архитектури на AMD. Предполага се, че ще бъдат използвани Zen/Zen 2 и Vega/Navi.

Лиза Су каза още, че AMD инвестира значителни финансови и интелектуални ресурси в развитието на хардуера за геймърските технологии. Според нейните думи след около 3 години може да се очакват значителни резултати в това направление.

Коментари
Все още няма коментари
Статистика
Прегледи 19
Коментари 0
Рейтинг
Добавена на13 Септ 2018
ИзточникKaldata

Тагове
Microsoft, Sony
Ние във фейсбук