Българският ИТ портал
Потребителско име
Парола
Регистрация
Нова парола
Изпрати SMS | Новини | Онлайн превод
  SoftVisia

Изненада с Apple Watch 4: електрокардиограмата е само за САЩ

  Apple Watch 4:

Освен значително увеличения OLED дисплей и двойно по-производителния процесор, една от главните особености на новия смарт часовник Apple Watch 4 е възможността да прави електрокардиограми. Но се оказа, че тази възможност не е достъпна за всички.

Устройства за носене, можещи да записват и анализират възникващите при работата на сърцето електрически импулси имаше и преди. ЕКГ сензор има например смарт часовника Asus VivoWatch BP. Освен това, миналата година FDA даде медицински сертификат на устройството AliveCor KardiaBand. Това е аксесоар, даващ възможност на Apple Watch да записва електрокардиограми.

Но сега FDA за първи път сертифицира като ЕКГ апарат новия смарт часовник на Apple – Apple Watch Series 4. Използваният нов сензор може да регистрира камерните фибрилации на най-разпространените типове аритмия. Това се счита за признак за възникването на редица опасни сърдечно съдови заболявания.

Но за да може новият Apple Watch от четвърто поколение да направи електрокардиограма, е необходимо специализирано приложение. Това приложение ще излезе малко след началото на продажбите на устройството. И още, специализираното приложение могат да инсталират само жителите на САЩ. Счита се, че това е свързано с необходимостта медицинските регулаторни органи на различните държави също да сертифицират новия смарт часовник.

Коментари
Все още няма коментари
Статистика
Прегледи 1
Коментари 0
Рейтинг
Добавена на13 Септ 2018
ИзточникKaldata

Тагове
Apple, Watch
Ние във фейсбук