Хибридните процесори AMD Picasso се споменават в драйверите за Linux

AMD Picasso

За пореден път драйвер на AMD с отворен код за операционни системи с Linux ядрото дава информация за бъдещи продукти. В най-новите пачове за Linux Kernel Driver, компанията е добавила първичната поддръжка на хибридните процесори AMD Picasso. Според публикуваните пътни карти, тези полупроводникови продукти трябва да излязат на пазара през 2019 година. Но според последните тенденции, новите процесори може да излязат още през четвъртото тримесечие на тази година.

Идентификаторът на новите компоненти е PCI ID 0x15d8 и се описва като „Picasso е новият APU, подобен на Raven Ridge“. От друга страна, идентификаторът на Raven Ridge процесорите е 0x15dd и тази информация изглежда напълно правдоподобно. Предполага се, че чиповете AMD Picasso ще бъдат от нивото на процесорите Raven Ridge, но ще предлагат редица подобрения. Например, подобрено управление на захранването и по-високи тактови честоти.

Най-вероятно, десктоп и мобилните процесори с архитектура Picasso ще имат същата структура. Това са четири физически Zen+ ядра и графика Vega, също като в техните предшественици. Очаква се и осезателен ръст на производителността.

Коментари
Все още няма коментари
Статистика
Прегледи 18
Коментари 0
Рейтинг
Добавена на13 Септ 2018
ИзточникKaldata

Тагове
Linux, Picasso
Ние във фейсбук