Windows потребителите окончателно се объркаха с обновяванията

Windows

Септемврийските обновявания станаха истинско главоболие за Windows потребителите.

След излизането на поредните обновявания за Windows този вторник, 11 септември, потребителите вече традиционно се сблъскаха с редица проблеми. Един от тях е почти неразбираемото за обикновения потребител съобщение за грешка, появяващо се след включването на компютъра, лаптопа, таблета. „Грешка. Не може да се инсталира SSU преди LCU. Изключете компютърното устройство и го включете отново“. Какво са SSU и LCU, и защо не са се инсталирали не е много разбираемо за потребителите.

SSU e Servicing Stack Update – тоест, обновяване на стека на обслужването. Това е кодът, необходим за инсталиране на другите обновявания. Той съдържа службата Component-based servicing (CBS), която е ключов компонент за няколко елемента от развитието на операционната система.

Обновяване на стека на обслужването бе осъществено на 11 септември. Това е KB 4456655 за Windows 10 компилация 1803.

LCU е абревиатура на Latest Cumulative Update или последното кумулативно обновяване. Съвсем логично, обновяването на стека трябва да стане преди последното кумулативно обновяване. Но този път Windows инсталаторът по непонятни причини не спазва това правило и възниква въпросната грешка.

Нарушението на правилото SSU преди LCU стана причина за възникването на втори проблем с инсталирането на кумулативното обновяване, но този път за Windows 7. При опит за инсталиране на KB4457144 възниква грешката 0X8000FFFF.

Оказа се, че за решаването на тези проблеми е необходимо ръчното инсталиране на стека на обслужването KB3177467 отпреди две години и след това да се инсталира KB4457144. Не се налага рестартиране на операционната система.

Коментари
Все още няма коментари
Статистика
Прегледи 17
Коментари 0
Рейтинг
Добавена на13 Септ 2018
ИзточникKaldata

Тагове
Windows
Ние във фейсбук