Българският ИТ портал
Потребителско име
Парола
Регистрация
Нова парола
Изпрати SMS | Новини | Онлайн превод
  SoftVisia

Дефицитът на процесорите Intel Whiskey Lake-U ще окаже влияние на доставките на лаптопи

   Intel Whiskey Lake-U

Недостигът на 14 nm процесори на Intel започна да оказва влияние в редица компютърни сектори. Според прогнозите на аналитичната компания TrendForce, дефицитът на чиповете Intel Whiskey Lake-U ще окаже негативно влияние върху доставките на лаптопи точно по време на коледните празници.

Едновременно с това, същите аналитици прогнозират, че процесорите AMD Ryzen Mobile имат всички шансове да увеличат присъствието си на пазара. Към днешен ден лаптопи с хибридните процесори на AMD предлагат компаниите Dell, Hewlett-Packard, Acer и Lenovo. При това, тези лаптопи предлагат по-добри технически характеристики при по-ниски цени.

През последното тримесечие AMD вече увеличи своя дял на пазара на лаптопите от 1,7% на 4,9%. При това, този ръст се появи преди проблемите на Intel с доставката на мобилни централни процесори. Очаква се през следващите сезони лаптопите с хибридни процесори на AMD да станат масови.

Що се отнася до конкретни числа, според TrendForce, търсенето на мобилни 14 nm процесори на Intel с 10% превишава предлаганите чипове от компанията. Intel заяви, че ще се справи с този процес с помощта на нови линии за производството на чипове чрез 14 нанометров технологичен процес.

Коментари
Все още няма коментари
Статистика
Прегледи 1
Коментари 0
Рейтинг
Добавена на13 Септ 2018
ИзточникKaldata

Тагове
Intel, Whiskey, LakeU
Ние във фейсбук