Българският ИТ портал
Потребителско име
Парола
Регистрация
Нова парола
Изпрати SMS | Новини | Онлайн превод
  SoftVisia

Apple представи смарт часовника Apple Watch Series 4 с 33% по-голям екран и ЕКГ сензор

Apple Watch Series 4

Apple започна своята презентация с анонса на новия смарт часовник Apple Watch Series 4. Кардинални промени в дизайна няма, a главната особеност е, че екранът заема почти цялата горна част на часовника. Apple заяви, че площта на екрана на новото устройство е с 33% по-голяма в сравнение с предишния модел Series 3.

Благодарение на по-големия дисплей, новият Apple Watch, работещ под управлението на watchOS 5 може да показва повече информация в приложенията.

По време на презентацията бяха показани няколко нови циферблата.

Въпреки по-големия екран, новият смарт часовник Watch Series 4 е даже по-компактен от модела от предишното поколение. Съвместимостта с предишните каишки е запазена.

Следното изображение показва по-нагледно разликата в размерите между моделите Series 4 и Series 3:

Apple  Apple Watch Series 4 33% -

Задната страна на Apple Watch сега е направена от черна керамика, а сензорът за сърдечния ритъм е покрит със сапфирно стъкло.

Дизайнът може да не е особено пременен, но в хардуера промените са сериозни. Значително е подобрен микрофонът, а говорителят е с 50% по-висока мощност. Конструкцията на устройството е подобрена и сега по-добре се приемат безжичните сигнали.

Apple  Apple Watch Series 4 33% -

Watch Series 4 се базира на новия двуядрен 64-битов процесор Apple S4, който е двойно по-бърз от предшественика си.

Apple  Apple Watch Series 4 33% -

В новия Watch Series 4 е подобрен навигационния бутон Digital Crown, който сега осигурява и обратна връзка.

Apple специално акцентира върху новите възможности за мониторинг на здравословните показатели на потребителя.

Новия смарт часовник може да регистрира падането на потребителя. Ако часовникът наистина регистрира падане, предлага да се позвъни в Бърза помощ. Ако в продължение на една минута човекът по никакъв начин не реагира, часовникът звъни на 911.

Apple  Apple Watch Series 4 33% -

Освен това, в новия Apple Watch е вграден нов сензор, с помощта на който устройството може да прави електрокардиограма. Това е първото потребителско устройство за носене с подобен сензор. Достатъчно е да се постави пръста върху Digital Crown и да се задържи за около половин минута. Интересно е, че новият часовник е сертифициран от Агенцията за контрол на храните и лекарствата (FDA).

Друга интересна възможност е, че този часовник може да разпознава първите признаци на някои сърдечни заболявания – например, аритмия.

Автономната работа е колкото при предишното поколение – един ден с едно зареждане на батерията. Предлагат се Watch Series 4 с цвят на неръждаема стомана и златиста неръждаема стомана. Ще има и специална версия с име Apple Watch Nike+.

Цената на новия смарт часовник Watch Series 4 е $399. Версията с GPS и GPS+LTE струва $499. Поръчките за закупуване на устройството ще започнат да се приемат в петък. Доставките и масовите продажби стартират на 21 септември.

Коментари
Все още няма коментари
Статистика
Прегледи 1
Коментари 0
Рейтинг
Добавена на13 Септ 2018
ИзточникKaldata

Тагове
Apple, Series, Watch
Ние във фейсбук