Nvidia представи Turing базирания ускорител Tesla T4

Продуктовата гама от ускорители Nvidia Tesla вчера бе попълнена с първото устройство, базирано на графичната архитектура Turing. Устройството носи името Tesla T4 и трябва да намери приложение в различните информационни услуги, използващи изкуствен интелект. Например, в търсачките или невронните мрежи за анализ на видео, изображения и човешка реч.

В основата на ускорителя Nvidia Tesla T4 стои урязания вариант на графичния процесор TU104, използван също във видеокартата GeForce RTX 2080. Това GPU притежава 2560 CUDA ядра и 320 ядра Tensor. Ускорителят е оборудван още с 16 гигабайта GDDR6 памет с 256-битова шина, осигуряваща пропускателна способност от около 320 GB/s. Нивото на „суровата“ изчислителна мощност при операции с единична точност (FP32) е 8,1 Тфлопс.

Nvidia  Turing   Tesla T4

Устройството е направено във вид на еднослотова разширителна PCI Express 3.0 x16 карта и е оборудвано с безвентилаторна охладителна система. Номиналното TDP на Tesla T4 е само 75 W, благодарение на което тя е лишена от конектори за допълнително захранване.

За цената и сроковете на началото на доставките на ускорителя Nvidia Tesla T4 към момента не е известна никаква информация.

Коментари
Все още няма коментари
Статистика
Прегледи 17
Коментари 0
Рейтинг
Добавена на13 Септ 2018
ИзточникKaldata

Тагове
Tesla, Nvidia, Turing
Ние във фейсбук