Българският ИТ портал
Потребителско име
Парола
Регистрация
Нова парола
Изпрати SMS | Новини | Онлайн превод
  SoftVisia

Google спира Inbox от март 2019 г.

Google обяви, че прекратява услугата Inbox от Gmail, считано от края на март 2019 г. Това е шестмесечно предупреждение за потребителите, които ще бъдат безцеремонно препращани към Gmail, ако се опитат да отворят Inbox след това.

Google пусна т.нар. Inbox by Gmail през октомври 2014 г. като ограничена имейл услуга, достъпна само с покани. Компанията я ползваше най-вече като място за експерименти с нови идеи по дизайна и работата с електронна поща като известия с висок приоритет, временно „заглушаване“ на имейлите, умни отговори и др. Четири години по-късно обаче, интернет гигантът явно е решил, че вече не се нуждае от това.

През април Google направи значителен редизайн на традиционната Gmail. Именно тогава Snooze и Smart Reply функциите, които бяха част от приложението Inbox на Google, сега вече ще обхванат и уеб версията на Gmail. Нововъведенията са комбинация от неща, които вече познаваме от други платформи и клиенти, както и новости, предвидени за пръв път тук. Общото обаче е, че всичката функционалност от Inbox бе прехвърлена в Gmail.

Оттук насетне компанията ще работи само по Gmail с аргумента, че това е „най-доброто имейл изживяване“, което един потребител може да получи. Самата Gmail ще има раздел за „експериментални функции“, който ще пресъздаде мястото на Inbox като поле за различни новости преди цялостното им въвеждане.

Коментари
Все още няма коментари
Статистика
Прегледи 1
Коментари 0
Рейтинг
Добавена на13 Септ 2018
ИзточникKaldata

Тагове
Inbox, Google, Gmail
Ние във фейсбук