Минус 80% – сривът на криптовалутния пазар през 2018 година е по-лош от краха на доткомите

 80% –      2018   -

Аналитикът на Bloomberg Майкъл Патерсън обви „Великия криптокрах от 2018 година„. Той счупи антирекорда на доткомите в началото на новото хилядолетие. Това своеобразно сравнение бе направено на базата на всеобщия индекс Nasdaq, според който най-големият спад на доткомите е около 78%.

Финансовият специалист явно е прав, понеже данните MVIS CryptoCompare Digital Assets 10 в Nasdaq, показващи състоянието на десетте най-големи и ликвидни криптовалути, днес показа, че пазарът на цифровите активи е паднал от януарските височини с цели 80%.

Патерсън отбеляза, че криптовалутната мания, подгрявана от надеждите, че биткойнът ще стане цифровото злато, е на път да изчезне. Много хора считаха, че свързаните в блокчейн цифрови пари ще трансформират всички индустрии – от финансовата до хранителната и ще премахнат корупцията и безсмислената инфлация. Но съпротивата на банковата система и бавната реакция на Уолстрийт не дадоха възможност на новата технология да се развие.

Майкъл Патерсън допълва, че дори и критовалутните оптимисти в крайна сметка да излязат прави и криптовалутите трансформират света, събитията от тази година показват, че този процес съвсем няма да е гладък.

Коментари
Все още няма коментари
Статистика
Прегледи 15
Коментари 0
Рейтинг
Добавена на12 Септ 2018
ИзточникKaldata

Тагове
Nasdaq
Ние във фейсбук