Българският ИТ портал
Потребителско име
Парола
Регистрация
Нова парола
Изпрати SMS | Новини | Онлайн превод
  SoftVisia

Intel отрече възможността да използва заводите на TSMC

Intel       TSMC

От няколко месеца Intel има проблеми с доставянето на пазара на достатъчно количество полупроводникови продукти, произвеждани чрез 14 нанометров технологичен процес. Цените на тези чипове започнаха да нарастват.

На този фон редица авторитетни медии съобщиха, че Intel възнамерява част от своята полупроводникова продукция (като например чипсета H310) да даде за производство в заводите на Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC).

Но днес корпорацията Intel опроверга тази неофициална информация и заяви, че не възнамерява да дава на конкуренцията производството на каквато и да било част от своите силициеви изделия. Корпорацията ще разчита изцяло на собствените си сили. „В отговор на по-високото от очакваното търсени, ние ще продължим да инвестираме в собствени производствени мощности за компонентите, изготвяни чрез 14 нанометров технологичен процес“ – се казва в изявлението на Intel. Очевидно, корпорацията ще инсталира нови поточни линии.

По този начин процесорният гигант сложи точка на слуховете и споровете за преместване на част от своята продукция в чужди заводи.

Коментари
Все още няма коментари
Статистика
Прегледи 1
Коментари 0
Рейтинг
Добавена на12 Септ 2018
ИзточникKaldata

Тагове
Intel, TSMC
Ние във фейсбук