Българският ИТ портал
Потребителско име
Парола
Регистрация
Нова парола
Изпрати SMS | Новини | Онлайн превод
  SoftVisia

Microsoft моли потребителите да дадат шанс на Edge

Инсталирането на Chrome, Firefox, Opera или друг браузър е първото, което правят почти всички потребители след закупуването на нов персонален компютър или след чисто инсталиране на Windows 10. На практика никой не използва Microsoft Edge и статистиките показват, че за три години неговият дял в световен мащаб не може да премине дори и 5%. В опитите си да накара потребителите да използват този браузър, Microsoft измисля все по-нови методи.

Тестери забелязаха, че при търсене на друг браузър чрез търсачката в Microsoft Edge, на екрана се появява банер, който препоръчва използването на стандартния вграден във Windows 10 браузър. Изтъква се, че Edge по-малко изтощава батерията, има защита, асистент и други полезни неща.

Интересно е, че опит за замяна на стандартния браузър, излиза друг банер с молба да се даде шанс на Microsoft Edge. И още, в операционната система се е появила още една реклама, убеждаваща потребителите да използват Microsoft Edge по подразбиране.

Microsoft       Edge

А тестерите на първите бета версии на Windows 10 October 2018 Update съобщиха, че при опит за инсталиране на Firefox се появява блокиращ банер, който не позволява инсталацията. В него се казва, че компютърът вече си има Microsoft Edge – по-безопасния и по-бърз браузър за Windows 10. Все пак, този банер може да се изключи. Той съдържа два бутона. Единият стартира Edge, а другият позволява инсталирането на избрания от потребителя друг браузър.

Microsoft вече веднъж си изпати от антимонополните органи за Internet Explorer. Но нищо не пречи историята да се повтори.

Коментари
Все още няма коментари
Статистика
Прегледи 1
Коментари 0
Рейтинг
Добавена на12 Септ 2018
ИзточникKaldata

Тагове
Microsoft, Edge
Ние във фейсбук