Tesla намалява цветовите опции, за да ускори производството

Надяваме се, че не сте хвърлили око задължително на нова Tesla в Silver Metallic или Obsidian Black. Илон Мъск обяви, че компанията му премахва и двата цвята като варианти, за да може да ускори производствения процес на моделите. Ако наистина искате такъв цвят, все пак ще може да го получите, но ще ви струва скъпо – боята е само по „специална заявка“ и над 1500 долара.

Останалите пет разцветки все още са вариант, включително и традиционното за Tesla яркочервено. Мъск разкрива още, че червеното също е труден за постигане цвят, но явно няма намерение да се отказва от него.

Спирането на някои от разцветките е поредната мярка в опит да се стимулират продажбите през лятото. Преди това Tesla вече започна да прави незабавни доставки на Model 3, за да придвижва сделките, както и създаде ново производствено подразделение.

Целта си остава същата: достигане на обещаните по-високи цели при продажбите и ограничаване на загубите, дори ако това става с цената на по-малка селекция от цветове. В крайна сметка, ако наистина искате да карате кола на Tesla, или ще се примирите с липсата на един или друг цвят, или просто ще бръкнете по-дълбоко в джоба, за да платите за него – или поне такава е логиката на Мъск. А той не е най-рационалният човек на света…

Коментари
Все още няма коментари
Статистика
Прегледи 42
Коментари 0
Рейтинг
Добавена на12 Септ 2018
ИзточникKaldata

Тагове
Tesla
Ние във фейсбук