Facebook премахна окончателно страницата на Infowars от социалната мрежа

Алекс Джоунз остана без най-голямата трибуна, чрез която достигаше до последователите си.

Популярният с провокативните си предавания и език и конспиративни теории Алекс Джоунз и неговия Infowars, бяха окончателно изгонени от Facebook, предава New York Times. Решението на Зукърбърг и компания, както посочва и медията, не е дошло лесно. Самите Facebook вече няколко пъти попадат в полезрението на политически ръководители, които настояват социалната мрежа да направи нещо за разпространяваната в платформата ? дезинформация, фалшиви новини и език на омразата.

„Натискът към Facebook да направи нещо относно него (Алекс Джоунз – б.а.) се засили, след като мениджъри в компанията дадоха мъгливи и объркващи отговори на законодателя относно политиките на компанията“, пише Кевин Роуз. „Дезинформацията беше оставена да присъства, обясниха те, но езикът на омразата се маха. Така че потребители на мрежата изровиха и предадоха стари публикации на Infowars, настоявайки за премахването им на базата на това, че те поддържат насилието и съдържат нехуманна реч, насочена срещу мюсюлманите, имигрантите и транссексуалните“.

Това е пореден удар за Джоунз и Infowars. Преди дни, подкастът му в iTunes беше свален, мерки срещу него заявиха да предприемат YouTube, Pinterest и други сайтове, но не и Twitter.

Коментари
Все още няма коментари
Статистика
Прегледи 19
Коментари 0
Рейтинг
Добавена на11 Авг 2018
ИзточникKaldata

Тагове
Facebook, Infowars
Ние във фейсбук